Termékteszt: Elegoo Mars 4

Termékteszt: Elegoo Mars 4

A Mars 4 az Elegoo megfizethető 3D-nyomtatócsaládjának legújabb tagja. Elődjéhez, az Elegoo Mars 3 Pro-hoz képest ez a nyomtató néhány továbbfejlesztett funkciót kínál minimális többletköltséggel:

► Építőtér és nyomtatási sebesség:

Az Elegoo Mars 4 építőtere 153,36 x 77,76 x 175 mm, ami csak valamivel nagyobb elődjéhez képest. Nyomtatási sebessége viszont érezhetően javult: míg a Mars 3 Pro 30-50 mm/órás sebességre képes, addig a Mars 4 már 30-70 mm/h-val dolgozik.

► Monokróm LCD és építőplatform:

A Mars 4 másik frissítése a nagy felbontású monokróm LCD. Nyomtatási minőségben tapasztalatunk szerint alig van észrevehető különbség a Mars 3 Pro-hoz képest. A modelleket precízen és részletesen nyomtatták, így nehéz megállapítani, hogy a Mars 4 jelentős előrelépést jelent-e elődjéhez képest e tekintetben.

Tapadásban nem tapasztaltunk nagy különbséget az előd homokfúvott építőplatformjához képest.

► Érintőképernyő:

Az egyik pont, amely néhány felhasználó számára csalódást okozhat, a régi rezisztív érintőképernyő megőrzése. Egy kapacitív érintőképernyő minden bizonnyal lehetővé tette volna az intuitív kezelést.

Következtetés

Az Elegoo Mars 4 kétségtelenül egy megfizethető 3D-nyomtató, amely megfelel az alapvető követelményeknek. Az előző modellhez képest észrevehetőek a fejlesztések, de nem biztos, hogy elég erősek ahhoz, hogy meggyőzzék a Mars 3 Pro tulajdonosait. Ha nem a legújabb és leginnovatívabb funkciókat keresi, a Mars 4 egy ideális, költséghatékony kezdő szintű nyomtató.