Termékteszt: UniFormation GKtwo, Resin Curing Station & Ultra Sonic Resin Cleaner

Termékteszt: UniFormation GKtwo, Resin Curing Station & Ultra Sonic Resin Cleaner

Három UniFormation készüléket teszteltünk. Beszámolónkból megtudhatja, mi tetszik nekik különösen a készülékekben, mi az, ami nem igazán, és milyen fejlesztési javaslataink lennének. Jó szórakozást a cikkhez!UniFormation GKtwo

Az első benyomás

Az UniFormation GKtwo Resin-nyomtatója már az elején lenyűgözött minket. A jól kidolgozott háznak és a masszív megjelenésű nyomtatótartálynak köszönhetően a gyantanyomtató azonnal robusztus és stabil benyomást kelt.

A mellékelt gazdag kiegészítők is nagyon izgalmasak. Különösen praktikus a spatula, amellyel könnyedén eltávolíthatja a tartályban maradt gyantát. Ez nemcsak a költséges anyagpazarlástól kíméli meg Önt, hanem a nyomtatási folyamat utáni, egyébként időigényes tisztítás is gyorsabb és hatékonyabb.

Beállítás

A nyomtató beállítása zökkenőmentesen zajlott.

Viszont azt tapasztaluk, hogy az UniFormation által előre szintezett nyomtatólap nem volt 100%-ban egyenes, ami elég bosszantó. Itt kívánatos lenne a nyomtató saját szintezése. Hogy őszinték legyünk, nem foglalkoztunk azzal, hogy a csavarok meglazítása képes-e a lap szintezésére, mivel a nyomtatott modelljeink így is nagyon szépek lettek. Sajnos a mellékelt szintezési leírásban nem találtunk információt a szintezés pontos működéséről.

Praktikus design

Kiemelnénk a GKtwo-val kapcsolatban a gyantatartály innovatív kialakítását. A bosszantó csavarok helyett, amelyeket minden tisztításkor ki és be kell csavarni, a tartály úgymond „be van dugva”. Ez rendkívül egyszerűvé teszi a tartály tisztítását, és értékes időt takarít meg.

A hatalmas tartály nagy mennyiségű gyantával tölthető meg, ami különösen előnyös nagy nyomtatási projektek esetében. Az nFEP fólia biztonságosan rögzítve van a tartály hátsó széléhez csavarokkal, és könnyen cserélhető. A tartály peremének további meghosszabbítása egy okos kiegészítés, amely minimalizálja a kiömlések kockázatát.

A véleményünk azonban, hogy a max.700 grammos gyantatartály maximális befogadóképességét jobban ki lehetett volna hangsúlyozni, hiszen ezt a tartományt semmi esetre sem szabad túllépni. Nálunk majdnem "árvíz" lett az eredmény.

Használat

A nyomtató használata nagyon egyszerű. A menü intuitív kialakítású, és még kesztyűben is tökéletesen reagál. Különösen praktikusnak tartjuk azt a funkciót, amely lehetővé teszi a nyomtatási órák megtekintését és a nyelv kiválasztását.

Fontos megemlíteni, hogy a nyomtató többnyelvű menünavigációt kínál, például németet is. A német fordításban azonban észrevettünk néhány kisebb következetlenséget vagy fordítási hibát. Ennek ellenére a menüopciók általában világosan megfogalmazottak és könnyen navigálhatóak.

► Működési mód

Amint a GKtwo fedelét lecsukja, a nyomtató rendkívül halkan működik. A ventilátor csak kissé hangosabb, ha a fedél nyitva van - ez valószínűleg az aktív szénszűrő miatt van. A szűrő a nyomtató hátuljába van eldugva, ami enyhe instabilitás benyomását kelti, de a működést semmilyen módon nem befolyásolja.

► A fedél felfelé nyílik

A fedél felnyitása anélkül, hogy a fedelet külön le kellene venni, praktikus és időtakarékos. Hasznos kiegészítés lenne azonban a fedél csillapítója, különösen akkor, ha csak az egyik keze van szabadon, és le szeretné zárni a nyomtatót.

Kívánatos változások a jövőre nézve

A hangos aktívszén szűrő és az önszintezés lehetőségével kapcsolatos apró fejlesztések tehetik még tökéletesebbé ezt az amúgy is kiváló nyomtatót.

Következtetés

Összefoglalva, fenntartás nélkül tudjuk ajánlani ezt a gyantanyomtatót. Tartozékainak széles választéka, egyszerű kezelhetőségeés vonzó kialakítása által lenyűgöző. A GKtwo-val nyomtatott modellek fantasztikus minőségűek, tapadási problémák nélkül. A nagy tartálytérfogattal a gyantanyomtató ideális a nyomtatási projektek széles skálájához.UniFormation Curing Station

Erős kidolgozásának és vonzó kialakításának köszönhetően a Curing Station tökéletesen illeszkedik a GKtwo 3D-nyomtatóhoz. Mindent biztosít, ami egy jó minőségű kikeményítő állomástól elvárható. A belső méretek nagyok, és elegendő helyet biztosítanak különféle 3D-nyomtatott modell számára.

Kikeményedés

Az egyenletes expozíció biztosítja a modellek hatékony és alapos kikeményítését, ami jobb felületi minőséget és szilárdságot eredményez.

Az egyetlen kritikánk itt a kikeményítendő tárgyak magasságának korlátozása. Bár a 3D-nyomtató nyomtatási volumene 228 x 128 x 245 mm, a keményítő állomásba legfeljebb 150 mm magas tárgyakat lehet elhelyezni.

Használat

Összességében a Curing Station kezelése egyszerű és intuitív. A legtöbb funkció magától értetődő, és nem igényel hosszas képzést. A fogaskerék szimbólumot azonban az idő beállításához egy kicsit feleslegesnek tartjuk. De ez csak egy apró megjegyzés.

Intelligens funkciók

Az ajtóérzékelőnek köszönhetően a kikeményedési folyamat automatikusan leáll, amint kinyitják a fedelet. Ez természetesen praktikus, mert nem feltétlenül szeretnénk az UV-fénybe nézni.

Következtetés

Nagyon meg vagyunk elégedve. Az enyhe magasságkorlátozáson és a működéssel kapcsolatos minimális kritikán kívül minden fenntartás nélkül tudjuk ajánlani az UniFormation Curing Station-t.UniFormation Ultra Sonic Resin Cleaner

Az UniFormation Resin Cleaner nemcsak gyönyörű dizájnjával nyűgöz le, amely vizuálisan is illeszkedik a GKtwo 3D-nyomtatóhoz, hanem stabil szerkezetével és bőséges tisztítófolyadék-kapacitásával is.

Hely az építőlap + tisztítókosár számára

Amit különösen szeretünk a Resin Cleaner-ben, az a mélyedés. Úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen a 3D-nyomtató nyomtatóplatformjához, ami nemcsak hihetetlenül egyszerűvé teszi a nyomtatott tárgyak tisztítását, hanem időt és erőfeszítést is megtakarít. Ha úgy dönt, hogy eltávolítja a nyomtatott tárgyakat a nyomtatóplatformról, az sem probléma: a kinyomtatott tárgyak tárolására szolgáló tisztítókosár is a szállítási terjedelem részét képezi.

Felhajtható fedél

A gyantatisztító fedele könnyen nyitható és zárható. A szigetelés segít az ultrahangos tisztítónak egy kicsit halkabban dolgozni. Bár továbbra is zavarónak tartjuk a zajt, mégis örömteli, hogy legalább némi zajcsökkentést sikerült elérni.

Kifolyócső a hátoldalon

Egy másik praktikus funkció a készülék hátulján található kifolyócső. Ha eljött az ideje a tisztítófolyadék cseréjének, ezen keresztül könnyen és tisztán leeresztheti. Ezzel időt takaríthat meg, és megakadályozhatja az esetleges kiömléseket vagy kifröccsenést.

Használat

Akárcsak a Curing Station esetében, itt is feleslegesnek tartjuk a fogaskerék szimbólumot az idő beállításához.

Következtetés

Összességében nagyon elégedettek vagyunk a gyantatisztítóval. Az olyan tulajdonságok, mint a mélyedés vagy a leeresztési lehetőség, megkönnyítik a tisztítási folyamatot.