3D nyomtató Filamentek

A 3D-nyomtatás területén leggyakrabban használt anyagok a PLA , a PETG és az ABS. A különböző színek, vastagságok és anyagok választéka óriási. Válassza ki az alkalmazáshoz megfelelő terméket. Nylon, Polycarbonat, Carbon és még sok más anyag áll ehhez rendelkezésére.

Vásárlás kategóriák szerint

Filament: 2658 termék

Szűrő

Az árak az ÁFÁT tartalmazzák

Filament 3D nyomtatáshoz

A szakértők már régen meglátták a potenciált a 3D-nyomtatás ötletében. A prognózis szerint előbb vagy utóbb minden háztartásban megtalálható lesz egy 3D-nyomtató, így a pótalkatrészek és mindennapi tárgyak közvetlenül otthon készíthetőek el. Mivel hosszútávon ezáltal kevesebb árura lesz szükség, így a CO 2 megtakarítás megnő, amely jó a környezetnek. Tehát a 3D-nyomtatás fontos szerepet játszhat az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

Van már 3D-nyomtatója otthon? Akkor Ön azok az úttörők közé tartozik, akik előkészítik ezt az ipari fenntarthatósági forradalmat.

A 3D-nyomtatáshoz szükséges anyag a Filament. Lényegében ezek műanyag szálak feltekercselve. A nyomtatás során ezek kémiai és fizikai folyamatok segítségével megolvadnak. Ez azért működik, mert a Filamantek hőre lágyulóak. Tehát ez azt jelenti, hogy állapotuk megváltozik, ha hőnek van kitéve. A folyékony Filament a fűtött nyomtatófej segítségével rétegről rétegre kerül felvitelre.

Manapság már számos különböző Filament megtalálható a 3D-nyomtatás piacán. Minden ismert gyártó különböző változatokat kínál, nem csak a szín, hanem a vastagság és a műanyag fajtája szerint is. Az eszméletlenül nagy kínálat, azonban gyakran zavaró is lehet. Íme egy rövid áttekintés a legfontosabb paraméterekről.

Atmérő

Minden népszerű 3D-nyomtató esetében alkalmazható az 1,75 vagy a 2,85 mm-es Filament. Tehát alapvetően nincs helytelen méret, csak a Filamentnek kell passzolnia a nyomtatóhoz. Az 1,75 mm átmérőjű Filament rugalmasabb és kevésbé terhelik meg az Extrudert. Azonban a feldolgozást tekintve a 2,85 mm átmérő precízebb eredmény érhető el.

Filament fajták

 • PLA Filament
  A PLA egy szintetikus polimer. Szinte minden 3D-nyomtató esetében alkalmazható. Előállításához biológiai alapanyagokat, mint pl. kukoricakeményítő, használnak fel, ezáltal fenntartható és környezetbarát. A kezdők számára tökéletes, mert alacsony hőmérsékleten nyomtat és a kihűlés során szinte semmilyen torzulást nem mutat.
 • ABS Filament
  Ez a Filament szinte ugyanolyan elterjedt, mint a PLA. Az ABS nagy teherbírású. A nyomtatott modellek nem annyira törékenyek és nagyobb hőállósággal rendelkeznek. Azonban az ABS Filamenttel nem olyan könnyű dolgozni, mivel a kihűlés során gyakran torzulást mutat. Ezért kevésbé alkalmas kezdőknek. Emellett nyomtatásához fűtött tárgyasztal szükséges, a jó eredmény elérése érdekében.
 • PVA Filament
  Ez egy vízben oldható Filament. Többnyire támasztó anyagok nyomtatására használják. A kettős extruderrel rendelkező 3D-nyomtatók esetében ez a Filament komplex modellek nyomtatására biztosít lehetőséget, amelnyek támasztó anyaga kézzel eltávolítható.
 • HIPS Filament
  Ez a Filament az ABS-hez hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Azonban ez limonén kivonatban oldódik, ezért elsősorban támasztószerkezetek nyomtatásához használják.
 • TPE
  A termoplasztikus elasztomerek nagyon érdekes megoldásokat biztosítanak a 3D-nyomtatók számára. Még kinyomtatott állapotban is rugalmasak maradnak, ezáltal nagyon terheltő modellek előállítására alkalmasak.
 • Laybrick & Laywood
  Ezek a speciális Filamantek többnyire homokkőből vagy farészecskékből állnak. Így olyan modellek nyomtatására alkalmasak, amelyek optikailag különböznek a többi nyomtatóanyagtól. Még a felület textúráját is megváltoztathatja, azonban ennek megfelelően kell beállítania a nyomtatási hőmérsékletet, így még valósabb benyomást biztosítva.
 • Bronz, réz és sárgaréz
  Ezek a Filamentek fémszerű felületet biztosítanak a nyomtatott modell számára. Nagy mennyiségben tartalmaznak fémrészecskéket, amelyek csiszolással és polírozással tökéletes fényűvé tehetőek. A fém Filamentek háromszor olyan nehézek, mint a PLA Filamentek. Használatukkal teljesen új lehetőségek nyílnak meg a 3D-nyomtatás terültén.
 • Resin vagy gyanta
  Ezeket az anyagokat sztereolitográfiai 3D-nyomtatókban használják. A fényérzékeny gyantát lézerrel vagy fénnyel keményítik, ezáltal szilárd modellt kapva. A Resin számos különböző anyagtulajdonsággal rendelkezik. Így minden igény kielégíthető a megfelelő gyanta felhasználásával.