Praktikus kiegészítők 3D-nyomtatókhoz

Praktikus kiegészítők 3D-nyomtatókhoz

5 termék, amely megkönnyíti a 3D-nyomtatást

Számos kiegészítő létezik 3D-nyomtatókhoz, FDM-nyomtatók összeállításához, üzemeltetéséhez, karbantartásához, valamint a 3D-modellek utómunkálataihoz.

Az elengedhetetlen alapfelszerelésen, vagyis a 3D-nyomtatáshoz szükséges kiegészítőkön (szerszám, izopropil, csipesz stb.) kívül 5 terméket szeretnénk bemutatni, amelyek nélkül ugyan tud, azonban ha egyszer kipróbálta, nem akar nélküle dolgozni.

1. Antclabs BLTouch - Automatikus szintezőszenzor

Az Antclabs által gyártott Automatikus szintezőszenzor rendszer egy Nice-to-have termék! Ha olyan 3D-nyomtatóval rendelkezik, amelyben nincs beépített, automatikus szintezőszenzor, akkor utólag könnyedén felszerelhet egyet. Ha egyszer kipróbálta, akkor nem szeretné többet a nyomtatóágyat manuálisan szintezni.

Mivel szinte minden 3D-nyomtatóval kompatibilis, valamint minden típusú nyomtatóágy felülethez alkalmazható, így az automatikus szintezőszenzor világszerte egy kedvelt és olcsó frissítés 3D-nyomtatókhoz.

További információk az Antclabs által gyártott szintezőszenzorrol.


2. 3DJake Mágneses nyomtatólap - a jobb tapadás érdekében

Mindenki ismeri a következő problémákat: elkezd nyomtatni és észreveszi, hogy a nyomtatott tárgy nem tapad megfelelően az ágyra. Ennél is rosszabb mikor a nyomtató órák óta nyomtat és az eredmény is tökéletes, azonban a kész modell eltávolítása nagyon nehézkes. Amikor a kaparóval és kézzel megpróbálja eltávolítani, előfordulhat, hogy valami rosszul sül el, és minden munka és türelem hiábavaló volt.

A Mágneses nyomtatólap segítségével ez a probléma könnyedén elkerülhető. A nyomtatólap egyszerűen levehető és hajlítható. Speciálisan, a jobb tapadás biztosítása érdekében fejlesztették ki. Nyomtatás után a nyomtatólap egyszerűen eltávolítható. A hajlékony lap meghajlításával a modell könnyedén leválik - szinte önmagától.

Nice: A Mágneses nyomtatólap univerzálisan használható és minden 3D-nyomtatóval kompatibilis. Számos méretben kapható, és szükség esetén akár kisebbre is vágható.

További információk a 3DJake által gyártott Mágneses nyomtatólapról.


3. Polymaker Polybox - A Filament optimális tárolásához

A Filamentek helyes tárolása általában nem tartozik a fontos dolgok közé a kezdő felhasználók számára, azonban mindenképpen foglalkoznia kell ezzel a témával, mert: ha a Filamenteket nem megfelelően tárolják, akkor problémákhoz vezethet a nyomtatás során és az anyagok sérültek vagy akár használhatatlanok is lehetnek.

A legtöbb nyomtatási anyag, különösen a nejlon és a PVA, idővel beszívja a vizet a levegőből. Valójában csak egyetlen nap a levegőn elegendő ahhoz, hogy ezek az Filamentek teljesen „megteljenek”. A PLA és az ABS is magába szívja a vizet, nem olyan gyorsan, de mégis. Túl nedves PLA vagy ABS esetén a nyomtatáskor buborékok képződhetnek, lassanként folyhat, vagy eltömítheti a fúvókát.

Az anyagok tárolásának ideális módja, ha egy termo-higrométerrel ellátott Filament tárolódobozban tartja azokat. Egy ilyen dobozban légmentesen és nedvességtől védett helyen tárolhatja a Filamenteket. A termo-higrométer segítségével a hőmérséklet és a páratartalom mindig pontosan mérhető.

A Polymaker PolyBox használata, különösen azok számára ajánlott, akik nejlonnal, PVB-vel vagy PVA-val akarnak dolgozni. A doboz két 1kg tekercs vagy egy 3kg tekercs tárolására alkamas. Az elhelyezett tekercsekről a nyomtatószál 6 kimeneti lyukon kerül kivezetésre. A doboz szinte minden nyomtatóval kompatibilis.

További információk a Polymaker által gyártott PolyBox-ról.


4. 3dB Anti-vibrációs talp - a halk nyomtatás érdekében

A 3D-nyomtató zaj oka a mozgó alkatrészek és motorok által generált rezgés. Ez a rezgés átadódhat minden olyan tárgyra, amellyel a nyomtató érintkezésbe kerül, pl. íróasztal, munkaállomás vagy polc. Ezek a tárgyak ilyen esetben a nem kívánt zaj erősítőjeként működnek.

Az Anti-vibrációs talp igazán egyszerű és hatékony megoldás a zajcsökkentésére, amelyek izolálják a nyomtató rezgéseit, és ezáltal jelentősen csökkentik a zajt. A zajcsökkentés mellett a talpak akár a nyomtatási problémákat is ellensúlyozhatják, mint például Ghosting / Ringing.

A 3dB különösen kiváló ott, ahol több nyomtató is található, tehát, amikor a zajszint elérheti a kellemetlen értékeket. Ezekben a helyzetekben a 3dB valóban hasznos lehet.

További információk a 3dB által gyártott Anti-vibrációs talpról.


5. AprintaPro Tisztító Filament és 3DJake Fúvóka tisztítószett

Ha a 3D-nyomtató fúvókája eltömődött, és már nem használható, akkor ki kell cserélni vagy tisztítani.

Enyhe eltömődések esetén a Tisztító Filament használata ajánlott, amely segítségével a Hotend-ben lévő maradványok könnyedén eltávolíthatók, ezáltal javítva a nyomtatási minőséget.

Ha a 3D-nyomtató fúvókája erősen eltömődött vagy szennyezett, akkor egy fúvókatű segítségével kell megtisztítani. Az üzletünkben egy praktikus tisztító szettet talál, amely fúvókatűket, csipeszt és rézkefét tartalmaz. A szett segítségével a fúvóka ismét ragyoghat. A 0,3 mm átmérővel rendelkező tűk a legtöbb fúvókához alkalmasak.

Figyelem: A fúvóka tisztításakor mindig ügyeljen arra, hogy ne égesse meg magát és ne tegyen kárt a fúvókában.

További információk a 3DJake Fúvóka tisztítószettről.