3D-nyomtatók és egyéb eszközök

Megfelelő eszközök az Ön projektjéhez!

Széles választékunkban nemcsak számos 3D-nyomtatót, hanem kiváló minőségű 3D-szkennereket, lézervágókat, vákuumformázókat és Post-Processing eszközöket is találhat. Így tökéletesen felszerelkezhet mindenféle kreatív igényhez, és szabadon eresztheti kreativitását.

Vásárlás kategóriák szerint

3D-nyomtató és sok más: 170 termék

Szűrő

Az árak az ÁFÁT tartalmazzák

3D-nyomtató otthoni használatra

A 3D-nyomtatás fejlődése nem csak egy mérföldkő volt a vállalatok számára. A magánszemélyek is profitálnak ebből a technológiából. Segítségükkel megtervezheti saját ékszereit, vagy alkatrészeket, egyedi darabokat készíthet a modellezéshez ...

Itt megtudhatja, hogy mi is valójában a 3D-nyomtatás és hogyan működik.

Hogyan működik a 3D-nyomtató?

Alapvetően a 3D-nyomtatás során egy háromdimenziós tárgy készül, rétegenként. A nyomtatandó tárgynak először háromdimenziós, digitális modellként kell rendelkezésre állnia. Ezt megtervezheti saját magának, vagy letöltheti a modelleket az internetről. Minden 3D-nyomtató speciális szoftverrel van felszerelve, amely ezekből a modellekből kiszámítja a nyomtató számára szükséges parancsokat, és már kezdődhet is a nyomtatás.

Egy fúvóka, amely minden irányba képes mozogni (beleértve fel- és lefelé), felhordja a nyomtató anyagot. Ez egy műanyagból készült, nyúlós Filament.

A fúvóka a korábban kiszámított utakon mozog a nyomtatóágy felett. A fúvókából kinyomódó Filamentszál több rétegben kerül egymásra, így a tárgy lassan, rétegenként egyre magasabb lesz. A Filament gyorsan megkeményedik, amely lehetővé teszi ezt az additív, azaz a rétegenkénti gyártást. Ezáltal jönnek létre a 3D nyomtatott tárgyakra jellemző barázdák is.

A tárgyak nincsenek teljesen kitöltve. Belülre egy rácsszerkezet van nyomtatva. Ezáltal anyagot takarít meg, és mégis nagy stabilitást biztosít.

Alkalmazási területek

A 3D-nyomtatók rendkívül sokoldalúak, ezért a technológia különböző felhasználók számára is érdekes lehet. Itt felsoroltuk a legfontosabb alkalmazási területeket (de messze nem az összeset):

  • Minták gyártása
  • Egyedi darab gyártás
  • Kis sorozat gyártás
  • Alkatrészek gyártása és testreszabása modellkészítéshez
  • Költséghatékony belépés a CNC folyamatokba
  • Művészi szobrok készítése
  • Ékszer design
  • Miniatűr modellek és tervek gyártása építészek számára

Nyomtató anyag - kritérium vásárláskor

A nyomtató anyagok, azaz a Filamentek sokféle kivitelben elérhetők. Azonban minden Filament megegyezik abban, hogy hő hatására lágyak és formázhatóak lesznek. A Filamentek egy tekercsre feltekert műanyag zsinórként vásárolhatók meg. A leggyakrabban használt anyagok a termoplasztikus műanyagok (PLA és ABS).

3D-nyomtató vásárlásakor fontos tudni, hogy a nyomtató milyen alapanyaggal képes dolgozni. Alapvetően az ABS és a PLA közül lehet választani.

A PLA jelentése poliaktid, és biológiailag lebomló természetes műanyagból áll. PLA esetén a nyomtatólapot nem kell előmelegíteni, valamint a fúvóka hőmérséklete nem haladhatja meg a 210 °C-ot. Hátránya, hogy a PLA 60° C feletti hőmérsékleten deformálódik. Tehát ha például kávéscsészét szeretne nyomtatni, akkor az problémát okozhat.

Az ABS akrilonitril-butadién-sztirolt jelent, és kőolajból készül. Az ABS magasabb követelményeket támaszt a nyomtatóval szemben, mint a PLA. A nyomtatólapot elő kell melegíteni, és a nyomtatási sebességnek magasnak, valamint a fúvóka hőmérsékletének 210 °C felettinek kell lennie. Az ABS-kompatibilis nyomtatók általában PLA-val is képesek nyomtatni. Fordítva nem működik.

Fontos alapfogalmak

A 3D-nyomtató vásárlásakor a döntő kritériumnak mindig a minőségnek kell lennie. Íme a legfontosabb teljesítmény és összehasonlító adatok:

Nyomtatótér: Ez határozza meg a nyomtatási tárgy maximális méretét. A belépő szintű standard nyomtatók nyomtatótere 10 és 25 köbcentiméter között van. Tehát a nyomtatandó tárgyak méretétől függ, hogy melyik nyomtatóra van szüksége.

Maximális nyomtatási sebesség: Ez az érték azt jelzi, hogy a fúvóka milyen gyorsan képes mozogni. A maximális érték azonban csak hosszabb utakon érhető el. A legtöbb esetben a nyomtatók lassabbak, mint a maximális sebességük.

Pozicionálási pontosság: Azt fejezi ki, hogy a nyomtató milyen precízen tud szabályozni egy bizonyos pontot. Minél pontosabb, annál részletesebb a nyomtatási eredmény.

Minimális rétegmagasság: A pozicionálási pontosság mellett ez az érték fontos a nyomtatási minőség szempontjából. Minél alacsonyabb az érték, annál jobb a nyomtató, mert ebben az esetben vékonyabb rétegeket is képes nyomtatni.

Alkatrészek és utólagos felszerelések

A legtöbb 3D-nyomtatóhoz ma már számos tartozék és alkatrész áll rendelkezésre. Ezáltal biztosítva szinte korlátlan lehetőséget a 3D-nyomtató egyéni igényekhez történő igazításához. Minden megtalálható a 3D-nyomtatók alkatrészeitől kezdve - amelyeket Ön rögzít - az Extruderek utólagos felszerelésén át, a külső vezérlőelemekig - gravírozó vagy maró tartozékok. A kreativitásnak gyakorlatilag nincs határa. Ha az átépítés kevésbé sikeres, akkor pótalkatrészek is rendelkezésre állnak.