Hogyan kerülhető el a szálasodás?

Hogyan kerülhető el a szálasodás?

3D nyomtatási tippek a csúnya műanyag szálak ellen

A szálasodás a 3D nyomtatás egyik leggyakoribb és legbosszantóbb problémája - vékony, csúnya műanyag szálakat eredményez, amelyek egy szőrös kinézetet kölcsönöznek.

Hogyan jön létre a szálasodás?

Alapvetően a fúvókából nem jöhet semmilyen műanyag ki, ha az adott pont nincs nyomás alatt. Azonban előfordulhatnak olyan esetek, amikor az anyag „nedvesít”, megolvad és a fúvókában van.

Amikor az FDM-nyomtató fúvókája mozog, eljutva az egyik pontról a másikra, eközben az olvadt Filament szálakat húz, amelyek megszilárdulnak és a nyomtatott részekhez tapadnak.

A vékony műanyag szálak, amelyek úgy néznek ki, mint a pókháló vagy a hajszál, nemcsak a nyomtatott tárgy kinézetét teszik tönkre, hanem negatív hatással is lehetnek a modell felépítésére.

Amit a szálasodás ellen tehet

A legtöbb esetben a fúvóka nedvesedése néhány egyszerű lépéssel megszüntethető, például a Retract és a fúvóka-hőmérséklet megfelelő beállításával, valamint a megfelelő nyomtatási sebesség kiválasztásával.

Az új YouTube videónkban - “How to avoid stringing” - bemutatjuk, hogy pontosan mit is tehet a szálasodás ellen, valamint hogy, hogyan javíthatja jelentősen a nyomtatási minőséget a megfelelő beállítások segítségével.

Látogasson el YouTube csatornánkra, lájkoljon minket és írja le észrevételeit, megjegyzéseit. Ha a jövőben egy bizonyos témával kapcsolatban szeretne videót látni, írja le nyugodtan a megjegyzésnél!