Verbatim 3D nyomtató Filament

Verbatim 3D nyomtató Filament

Kiváló minőségű 3D nyomtató Filament. Nagyon szűk tűréshatárok betartásával előállított. Minőségi anyagok, egységes anyag bejuttatás és kiváló nyomtatási eredmény.

A Verbatim a Mitsubishi Chemical Holdings Group, a világ egyik vezető műanyaggyártójának része.

Íme egy táblázat, a különböző Verbatim Filamentek alap tulajdonságairól.

ABS

PLA

Primalloy

Előállítás Kőolaj alapú Növényi alapú (kukorica, szójabab, stb.) Poliészter elasztomer
Termékjellemzők Kemény és ütésálló, ezért gyakran használják mechanikus alkatrészek vagy időjárásálló alkatrészek előállításához. Általában könnyebb nyomtatni. Nagyon rugalmas. Nagyon jó hő-, olaj- és vegyszerállóság. Jó mechanikai szilárdság.
Elérhetőség

Gyakran használt nyomtatószál.

A legnépszerűbb nyomtatószál a bioműanyagok között. Rugalmas nyomtatószál
Szag Az ABS nyomtatószál néha kellemetlen műanyag szagú, ennek ellenére ez a nyomtatószál a 3D nyomtatás területén még mindig kevésbé olyan káros, mint a vízálló marker. PLA filament édes, kukoricaszerű szagú. Nincs
Keménység Kemény, ütésálló, erős, jó hajlíthatóság. Kemény, de törékenyebb hajlítás esetében, mint az ABS. Nagyobb törés veszély hajlítás esetén. Gumiszerű felülettel rendelkező tárgyak elkészítéshez, mint például szerszámok nyelének bevonata, autóalkatrészek, tömítések, vízálló tárolók, orvosi táska, gumi gombok, tömlők stb.
Hőmérséklet beállítások 210-250 ° C 175-220 ° C 200-220 ° C
Használat Fűtött tárgyasztal használata ajánlott. Nincs szükség fűtött tárgyasztalra.
Fűtött tárgyasztal használata ajánlott.
Feldolgozás Vágható, reszelhető és ragasztható. Aceton segítségével sima és fényes felület hozható létre. Vágható, reszelhető és ragasztható. Acetonnal nem kezelhető. Ragasztható és festhető. Nagyon jó termikus kapcsolat olyan anyagokkal, mint például az ABS, PC, PMMA és a PET. (Rossz termikus kapcsolat: PP és PE).
Érzékenység Jobban ellenáll a nedvességnek és a napfénynek, valamint a túlmelegedésnek a feldolgozás során. Általános stabilitás és ellenállóság a vegyszerek ellen. Érzékenyebb a nedvességre, a napfényre és a túlmelegedésre a feldolgozás során. Túlmelegedés esetén esetlegesen csöpögni kezd. Alacsony keménység.
Megjelenés Jellemzően fényes, de nagyon különböző lehet. Különböző szintű átláthatóság lehetséges. Fehér
Környezet és újrahasznosítás Recycling-Code-osztályozás 7, azaz újrahasznosítása lehetséges, azonban sok újrahasznosító gyűjtőhely nem veszi be az ABS anyagokat. A PLA egy bioműanyag, amely szétbomlik. Azonban az ipari komposztáló üzem nagyon lassú lebomlást biztosít. Újrahasznosításának lehetősége és kereskedelmi komposztálása a felhasználó részéről további erőfeszítést igényel. Égetőművekben elégethető vagy hulladéklerakókban elhelyezhető a helyi, önkormányzati és állami előírások szerint.

Miért ABS?

Szilárdsága, rugalmassága és jobb hőállósága miatt a mérnökök gyakran használják ezt a műanyagot. Elsősorban professzionális alkalmazásokhoz használandó. Melegített műanyag illata, valamint ásványolaj alapja, néhány ember számára elrettentő lehet. Emellett a szükséges fűtött tárgyasztal miatt is sokan nem dolgoznak az ABS Filamenttel.

 • Amennyiben a felhasználó eldeformálódási problémákat tapasztal, abban az esetben a tárgyasztal nem elég meleg vagy a magasság nincs megfelelően beállítva. 
 • A tárgyasztalnak nyomtatótól függően minimum 80 °C-osnak kell lennie.
 • A fúvókának minden nyomtató esetében kb. ~ 0,2 mm távolságban kell lennie a tárgyasztalhoz képest (kb. egy papírlap vastagsága).
 • Tartósabb, mint a PLA
 • 1,75 mm és 2,85 mm méretben elérhető

Miért PLA?

A számos rendelkezésre álló szín, fényáteresztőség és fényes felület, gyakran vonza azokat a felhasználókat, akik illusztrációs célra vagy háztartási használatra készítik a tárgyakat. Sokan többre értékelik növényi eredete és édeskés illata miatt, mint ABS Filamentet. Megfelelő hűtés esetén a PLA magasabb maximális nyomtatási sebességet, alacsonyabb rétegmagasságot és éles sarkok elkészítését biztosítja.

Biológiailag lebomló, kukoricából készült műanyag. Az ajánlott nyomtatási hőmérséklet ~ 180-230 °C, nem deformálódik el. Nagyobb elemek nyomtatását is lehetővé teszi fűtött tárgyasztal használata nélkül.

 • PLA erősebben "szivárog", mint az ABS
 • A fúvókának minden nyomtató esetében kb. ~ 0,2 mm távolságban kell lennie a tárgyasztalhoz képest (kb. egy papírlap vastagsága).
 • Alacsony olvadáspontú, ezért nem ajánlott a kinyomtatott tárgy egy meleg nyári napon való autóban tárolása, mivel ez eldeformálódáshoz vezethet.
 • 1,75 mm és 2,85 mm méretben elérhető

PLA vagy ABS filamentet használjak?

Az ABS magasabb hőmérsékleten puhul meg, az azt jelenti, hogy a készüléket hosszabb ideig kell melegíteni, mielőtt az nyomtatásra kész. Az ABS rosszabb tapadási tulajdonságokkal rendelkezik, a jobb anyag tapadás fűtött tárgyasztallal érhető el. Ezzel szemben a PLA gyorsabban lehűl és tapad, így gyorsabb sebességgel nyomtatható. Azon részek esetében, amelyek meleg környezetben kerülnek felhasználásra, mint pl. nyomtató ventilátor háza, érdemesebb az ABS használata, magasabb hőmérséklet ellenállása miatt.

Ezen kívül az utófeldolgozásukban is vannak különbségek. Az ABS acetonnal oldható, így a felületen keletkezett ütéseket és felületi sérülések kijavíthatóak. A PLA Filamentre az aceton nincs hatással, azonban a PLA általában simább felületű nyomtatást biztosít.

Mivel néhány nyomtató csak az egyik műanyaggal működik, így a kísérletezések előtt ezt ellenőrizni kell.

Primalloy rugalmas nyomtatószál

 • PRIMALLOY ™ egy lágy gumianyag - kiváló hő-, olaj- és kopásállóság, vallamint mechanikai terhelhetőség jellemzi.
 • Nagy teljesítményű, hőre lágyuló elasztomer (TPE) poliészter alapon.
 • A nyomtatószál állandó átmérője tiszta, homogén Filament-szerkezetet és problémamentes nyomtatást biztosít.
 • Japánban a legmagasabb minőségű anyagokból állítják elő. A Verbatim Filament nagyon szoros tűréshatárral készült, így egyenletes és megbízható nyomtatási eredményt biztosít.
 • A PRIMALLOY ™ a Mitsubishi Chemical Corporation bejegyzett védjegye.
 • Minden Filamentet vákuumcsomagolt tekercsben szállítunk.
 • 2 év korlátozott garancia.
 • Nem élelmiszer biztonságos.