5 megfizethető MSLA-nyomtató kezdők számára

5 megfizethető MSLA-nyomtató kezdők számára

Ismerje meg a Resin-nyomtatót, és készítsen különböző modelleket gyantából!

Kezdő színtű, megfizethető 3D-nyomtatót keres? Elhoztuk Önnek! A következőkben 5 megfizethető Resin-nyomtatót mutatunk be, amelyek tulajdonságaiknál fogva ideálisak kezdők számára.

Mivel már nem kell mélyen a zsebbe nyúlni egy professzionális készülék megvásárlásáért, így a Resin-3D-nyomtatók jelenleg nagy felhajtásnak örvendnek. Egy évtizede egészen másképp nézett ki, és nagyon sok pénzt kellett kiadni egy ilyen nyomtatóért. Manapság léteznek olcsóbb modellek, amelyek mindenki számára elérhetők.

Kezdőbarát MSLA-3D-nyomtatók

Az itt bemutatott Resin-nyomtatók nemcsak megfizethetőek és kezdőbarátok, hanem még valami közös van bennük: mindegyik MSLA-technológiát alkalmaz.

⇒ Hogyan működik az MSLA-technológiájú Resin-nyomtató?

Az MSLA-folyamat (Masked Stereolithography) során a műgyantát (Resin) alulról szelektíven megvilágítják egy LCD-kijelzővel. Az LCD-kijelző nyomtatási rétegenként egy maszkot képez, ezáltal blokkolja az UV-fényt a megadott pontokon.

Ily módon csak a kívánt területet világítja meg, valamint biztosítja a gyanta célzott keményedését. Az LCD-fotómaszk digitálisan jelenik meg, és pixelekből áll, amelyek végső soron meghatározzák a maximálisan lehetséges felbontást.

Alacsony költségei miatt az MSLA-nyomtató lett az első számú választás a megfizethető Resin-nyomtatók szegmensében.


1. Elegoo Mars 3

Az Elegoo Mars 3 a Mars sorozat hatodik készüléke, valamint 30%-kal nagyobb nyomtatási pontosságot ígér, mint elődje, a Mars 2. A Mars 3-ban az Elegoo ötvözi a korábbi verziók legjobb tulajdonságait, és egy lépéssel tovább megy a fantasztikus, 35 mikronos 4K felbontással.

  • Nagy nyomtatási volumen

A top 5-ben szereplő többi nyomtató is ilyen nagy felbontású, azonban a 143 x 89,6 x 175 mm méretű Elegoo Mars 3 lényegesen nagyobb nyomtatási kapacitást kínál, mint elődei és más monokróm 4K Resin-nyomtatók.

  • Erőteljes fényforrás és továbbfejlesztett hűtőtest rendszer

Egy új, erőteljes COB-fényforrást helyeztek el a monokróm képernyő alá. A nem kívánt hőfejlődés ellen a Mars 3 új és továbbfejlesztett hűtőtesttel rendelkezik, amely optimális hőmérsékleten tartja a nyomtató belsejét, és hozzájárul a nyomtató általános élettartamához.

A Resin-nyomtató továbbfejlesztett FEP fóliákkal és új, homokfúvott építőlappal is rendelkezik, amely a modell jó tapadását biztosítja.

  • Ingyenes CHITUBOX Pro szeletelő előfizetés

Az Elegoo Mars 3 tartalmazza a CHITUBOX Pro Slicer szoftvert évente körülbelül 145 euró értékben, amely a többi kiemelkedő tulajdonságával együtt a Mars 3-at egy mindenre kiterjedő MSLA-nyomtatóvá teszi kezdők és haladók számára.


Elegoo Mars 3 műszaki jellemzők:

Szoftver

ChiTuBox
Kijelző 6,6 hüvelykes monokróm 4K LCD-kijelző
Kezelő 3,5 hüvelykes érintőképernyő
Kapcsolódás USB
Fényforrás 405 nm hullámhosszúságú UV-fény
Építőtér 143 (H) x 89,6 (Sz) x 175 (Ma) mm
XY-felbontás (mikron) 35 (4098 x 2560)
Z-felbontás (mikron) 10
Készülék mérete 227 x 227 x 438,5 mm
Súly 5,2 kg


2. Elegoo Saturn

Maradunk az Elegoo márkánál, és a nagy formátumú Elegoo Saturn nyomtatóra koncentrálunk, amely az Elegoo első monokróm LCD-vel ellátott 3D-nyomtatója. Az Elegoo Saturn 8,9 hüvelykes LCD-kijelzővel és hatalmas 192 x 120 x 200 mm építőtérrel rendelkezik.

  • Nagy és részletes modellekhez

Az Elegoo Saturn az egyik első 8,9 hüvelykes LCD-nyomtató, amely újonnan kifejlesztett 4K monokróm LCD-kijelzővel ellátott. Az új technológia hihetetlen nyomtatási sebességet biztosít, így rétegenként csak 1-2 másodpercre van szükség - összehasonlítva a hagyományos LCD 3D-nyomtatókkal, amelyek esetében rétegenként 7-8 másodpercre van szükség.

A monokróm LCD termikusan stabil és sokkal hosszabb élettartamat biztosít, mint a hagyományos LCD-kijelzők. Akár 2000 órát nyomtathat vele! A nagy építőtér ellenére az Elegoo Saturn nagyon nagy pontossággal bír, akár 50 mikron, amely a nagy 4K felbontásnak köszönhetően érhető el.

  • Kezdőbarát kezelhetőség

Felhasználóbarát rendszerével, színes 3,5 hüvelykes érintőképernyőjével és a legújabb ChiTuBox szoftverrel az Elegoo Saturn nagyon egyszerűen használható, valamint ideális kezdők számára.

Ha tehát nagy formátumú és részletgazdag modelleket szeretne készíteni, akkor az Elegoo Saturn a megfelelő választás.


Elegoo Saturn műszaki jellemzők:

Szoftver

ChiTuBox
Kijelző 8,9 hüvelykes monokróm 4K LCD-kijelző
Kezelő 3,5 hüvelykes érintőképernyő
Kapcsolódás USB, LAN
Fényforrás 405 nm hullámhosszúságú UV-fény
Építőtér 192 (H) x 120 (Sz) x 200 (Ma) mm
XY-felbontás (mikron) 50 (3840 x 2400)
Készülék mérete 280 x 240 x 446 mm
Súly

12,2 kg


3. Phrozen Sonic Mini 4K

A már bemutatott 3D-nyomtatókhoz hasonlóan a Phrozen Sonic Mini 4K is 4K felbontású LCD-panellel van felszerelve, amely nagy felbontású, 35 mikronos nyomtatást tesz lehetővé. A 6,1 hüvelykes monokróm LCD-kijelző nagy nyomtatási sebességet biztosít, így rétegenként csak 1-2 másodpercre van szükség.

A monokróm LCD ezenkívül termikusan stabil és élettartama hosszabb, mint a hagyományos LCD-kijelzőké. Az Ön számára ez kevesebb szervizelést és ritkább cserét jelent.

  • ParaLED modul

A Phrozen Sonic Mini 4K ParaLED modult használ, amely egységesebb megvilágítást, nagyobb hatékonyságot és jobb hőelvezetést eredményez.

135 x 75 x 130 mm-es építőterével nem kínál akkora helyet, mint egy Elegoo Mars vagy Saturn, azonban ha ez kevésbé fontos, vagy nem szeretne Elegoo készüléket vásárolni, akkor a Sonic Mini 4K egy nagyszerű választás, amellyel nagy felbontású modelleket készíthet.


Phrozen Sonic Mini 4K műszaki jellemzők:

Szoftver

ChiTuBox
Kijelző 6,1 hüvelykes monokróm 4K LCD-kijelző
Kezelő 2,8 hüvelykes érintőképernyő
Kapcsolódás USB
Fényforrás 405 nm hullámhosszúságú UV-fény
Építőtér 134 (H) x 75 (Sz) x 130 (Ma) mm
XY-felbontás (mikron) 35 (3840 x 2160)
Készülék mérete 248 x 248 x 327 mm
Súly

5 kg


4. Creality LD-002H

A korábbi MSLA-nyomtatókkal ellentétben a Creality LD-002H egy monokróm 6,08 hüvelykes 2K LCD-panellel és 130 x 82 x 160 mm-es építőtérrel rendelkező készülék. A pixelméret (XY) 51 mikron. Az összehasonlításunkban a Creality-nyomtató a legalacsonyabb felbontású, valamint ezzel együtt a legköltséghatékonyabb eszköz is.

  • Aktív szénszűrő és továbbfejlesztett megvilágítási egység

Az LD-002H levegőszűrése a nyomáskamrában lévő aktív szénszűrőn keresztül történik.

Az erős áteresztőképességű beépített UV-expozíciós egység stabilabb megvilágítást és nagyobb sikerarányt biztosít.

  • ChiTu Firmware és ChiTuBox szeletelő

Az LD-002H a ChiTu Firmware-t és a ChiTuBox szeletelőt használja, ami nagyon egyszerűvé teszi a nyomtatásra való felkészülést.


Creality LD-002H műszaki jellemzők:

Szoftver

ChiTuBox
Kijelző 6,08 hüvelykes monokróm 2K LCD-kijelző
Kezelő 3,5 hüvelykes érintőképernyő
Kapcsolódás USB
Fényforrás 405 nm hullámhosszúságú UV-fény
Építőtér

130 (H) x 82 (Sz) x 160 (Ma) mm

XY-felbontás (mikron) 51
Készülék mérete 221 mm x 221 mm x 403 mm
Súly

6,6 kg


5. Anycubic Photon Mono X

Ha a Resin-nyomtatókról beszélünk, akkor az Anycubic sem hiányozhat.

A kínai 3D-nyomtató gyártó a nagy teljesítményű Photon Mono X készülékkel a top 5-ben képviselteti magát, amely a legdrágább nyomtató a csoportosításunkban, azonban ezzel együtt nagyon jól felszerelt.

  • Nagy építőtér és 8,9 hüvelykes LCD-kijelző

Az Anycubic Photon Mono X nagy, 192 x 120 x 245 mm-es építőtérrel és 8,9 hüvelykes 4K monokróm LCD-kijelzővel rendelkezik.

Hihetetlen nagy nyomtatási sebességet biztosít, így rétegenként csak 1-2 másodpercre van szükség.

A nagy építőtér ellenére az Anycubic Photon Mono X nagyon nagy, akár 50 mikronos pontossággal bír, amit a nagy 4K felbontásnak köszönhetően érnek el.

  • Anycubic App Remote Control

A beépített WiFi modul kényelmes csatlakozást biztosít a 3D-nyomtatóhoz. A Photon X készüléket az Anycubic alkalmazással is csatlakoztathatja, ahol figyelemmel kísérheti a nyomtatási folyamatot vagy módosíthatja a nyomtatási beállításokat.


Photon Mono X műszaki jellemzők:

Szoftver

Photon Workshop (ChiTuBox-szal is használható)
Kijelző 8,9 hüvelykes monokróm 4K LCD-kijelző
Kezelő 3,5 hüvelykes érintőképernyő
Kapcsolódás USB, WiFi
Fényforrás 405 nm hullámhosszúságú UV-fény
Építőtér

192 (H) x 120 (Sz) x 245 (Ma) mm

XY-felbontás (mikron) 50
Készülék mérete 270 x 290 x 470 mm
Súly

14 kg


Megfizethető Resin-nyomtató otthonra – következtetés

Természetesen reméljük, hogy a bemutatott Resin-nyomtatók valamelyike elnyeri tetszését, és megtalálja az Önnek megfelelő, örömet okozó készüléket. Az említett nyomtatókról részletes információkat a megfelelő termékoldalon talál.

Tekintse meg YouTube-csatornánkat is, hogy ne maradjon le egyetlen 3D-nyomtató bemutatóról, ismertetőről vagy oktatóanyagról sem.